Dierenasiel eist Facebookpagina op van oud-medewerkster

ARNHEM - Een voormalig medewerkster van Stichting Dierenopvangtehuis de Bommelerwaard moet de inloggegevens en het beheer van een Facebookpagina overdragen aan haar voormalige werkgever. Volgens de rechter heeft de vrouw deze pagina weliswaar zelf aangemaakt, maar deed ze dat voor haar werkgever.

De vrouw was tot afgelopen zomer in dienst bij het dierenopvangtehuis in Bruchem (gemeente Zaltbommel). Ze beheerde een Facebookpagina met de naam van het dierenopvangtehuis, die ze via haar eigen account had aangemaakt. 

Vrouw weigerde inloggegevens over te dragen

Het bestuur van het dierenopvangtehuis vroeg de vrouw - nadat zij haar arbeidsovereenkomst had opgezegd - de pagina over te dragen. Omdat de vrouw weigerde hieraan mee te werken, besloot het asiel om een kort geding aan te spannen.  

De kortgedingrechter merkt op dat de Facebookpagina de naam van het dierenopvangtehuis draagt en er alleen berichten over dieren worden geplaatst. De vrouw moet het beheer binnen twee dagen overdragen en de inloggegevens verstrekken aan het asiel in Bruchem.

Uitlatingen op Twitter mogen

Tijdens het conflict plaatste de vrouw diverse berichten over het asiel op Twitter, die volgens het dierenopvangtehuis veel te ver gingen. Maar een verbod op die uitlatingen komt er niet. Ze zijn volgens de rechter voor een deel niet onjuist en voor een deel haar mening. Volgens de rechter is de vrouw daarmee niet te ver gegaan.  

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: