Sinterklaasintocht: bezwaarmakers hebben moeite met roetveegpiet

APELDOORN - De gemeente Apeldoorn krijgt vooralsnog alleen pro-Piet-demonstranten over de vloer tijdens de landelijke sinterklaasintocht. Naast Pegida heeft de extreem-rechtse Nederlandse Volksunie zich nu ook gemeld. Ook zijn er twee bezwaren tegen de intocht binnengekomen die gingen over het uiterlijk van Piet.

De gemeente Apeldoorn heeft tot nu toe drie aanvragen ontvangen om te komen demonstreren tijdens de landelijke intocht van de Sint. Die zijn allemaal pro-Piet, laat de gemeente desgevraagd weten.

In ieder geval Pegida en NVU hebben nu gezegd te komen, hoewel Pegida zich niet officieel gemeld heeft bij de gemeente. Wie de andere twee zijn, wil de gemeente niet zeggen, zolang ze zichzelf niet kenbaar hebben gemaakt.

Alleen maar roetveegpieten

Er zijn ook twee bezwaren binnengekomen tegen de intocht. Beiden maakten bezwaar tegen het gebruik van alleen maar roetveegpieten. 'Daar wordt nu naar gekeken', zegt een woordvoerder. 

De NTR heeft met de gemeente Apeldoorn afgesproken dat de pieten niet volledig zwart geschminkt mogen worden. De landelijke intocht is op zaterdag 16 november.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Apeldoorn Nieuws
Deel dit artikel: