Man steekt slachtoffer tien keer: 5,5 jaar cel

ARNHEM - Een 32-jarige man uit Arnhem is vrijdag veroordeeld voor poging tot doodslag tijdens een steekpartij in zijn woonplaats en voor het bedreigen van twee agenten bij zijn aanhouding. Hij kreeg een celstraf van in totaal 5,5 jaar.

De man en het slachtoffer kennen elkaar. Op 16 januari in de vroege ochtend stond hij voor de deur van het slachtoffer. Toen die niet open deed, ging de dader naar de achterkant van de woning aan de Goudwindestraat. Daar deed hij de schuifdeur open. Vervolgens ontstond er een confrontatie in de tuin. waarbij het slachtoffer tien keer is gestoken.

De Arnhemmer stelde dat het slachtoffer onder invloed van drugs was en hem te lijf ging. Hij beriep zich daarom op noodweer. De rechtbank vindt dit niet aannemelijk, mede omdat de man in eerste instantie ontkende dat hij zelfs maar in de buurt van het slachtoffer was geweest.

Pas toen bleek dat op zijn mes bloed van het slachtoffer zat, beriep hij zich op noodweer. Bovendien bleef hij ongedeerd, terwijl de ander ernstig gewond raakte.

De man moet een schadevergoeding van ruim 10.000 euro aan het slachtoffer betalen en ruim 300 euro aan een van de agenten.

Zie ook: Man gewond door steekpartij in Arnhem-Zuid

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: