Nieuws

Culemborg: onafhankelijk onderzoek naar opheffing Fair Play

De gemeenteraad van Culemborg laat een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de opheffing van voetbalvereniging Fair Play. De club hield zes jaar geleden op te bestaan, toen er op sportpark De Sprokkelenburg niet meer gespeeld kon worden en er geen alternatieve velden voorhanden bleken. © Omroep Gelderland
CULEMBORG - De gemeenteraad van Culemborg laat een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de opheffing van voetbalvereniging Fair Play. De club hield zes jaar geleden op te bestaan, toen er op sportpark De Sprokkelenburg niet meer gespeeld kon worden en er geen alternatieve velden voorhanden bleken.
Sindsdien blijven er in Culemborg vragen leven over hoe het zover heeft kunnen komen. Daarom heeft oud-voorzitter Machid El Boustati, tevens fractievoorzitter van de partij Culemborg Centraal, het onderzoek ingebracht in het Democratisch Akkoord, dat de gemeenteraad na de verkiezingen van 2018 heeft opgesteld.
Het onderzoek moet nog dit jaar gestart worden. Vlak voor de stemming over het onderzoeksvoorstel in de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond verliet El Boustati de raadszaal.
Vervolgens werd het voorstel unaniem aangenomen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!