Nieuws

Bouw windmolens Angerlo pas volgend jaar

De start van de bouw van de vier windmolens bij Zevenaar is uitgesteld naar volgend jaar. Volgens ontwikkelaar Raedthuys Pure Energie kost de voorbereiding meer tijd dan voorzien. © Raedthuys Pure Energie
ANGERLO - De start van de bouw van de vier windmolens bij Zevenaar is uitgesteld naar volgend jaar. Volgens ontwikkelaar Raedthuys Pure Energie kost de voorbereiding meer tijd dan voorzien.
Vanaf januari gaat netbeheerder Liander een nieuwe kabel leggen die ervoor gaat zorgen dat de elektriciteit die windmolens opwekken aan het elektriciteitsnetwerk geleverd kunnen worden. Een maand later worden dan de wegen aangelegd. Die verbinden de openbare weg en de locaties van de windmolens met elkaar.
De planning is nu dat in november de windmolenonderdelen worden aangevoerd. De bouwactiviteiten zorgen voor extra vrachtbewegingen en dus overlast. De routes die de vrachtwagens gaan rijden worden de komende tijd nog bepaald.

Hoogte molens: 175 meter

De ontwikkelaar heeft gekozen voor windmolens die 175 meter hoog worden. Die windmolens wekken naar verwachting ongeveer 9 miljoen kWh per stuk per jaar op, in totaal wordt dus 36 miljoen kWh per jaar opgewekt. Ter vergelijking: in 2017 werd in de gemeente Zevenaar 222,5 miljoen kWh aan elektriciteit verbruikt. Windpark Bijvanck kan dus 16 procent van de elektriciteit die wordt verbruikt in de gemeente Zevenaar duurzaam opwekken.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!