'2000 banen in de bouw op de tocht'

ARNHEM - De aanhoudende onzekerheid over de maatregelen om de stikstofuitstoot te beperken zorgt ervoor dat in Gelderland 2000 banen in de bouwsector op de tocht staan. Dat zegt regiomanager Wilbert Schellens van branchevereniging Bouwend Nederland, regio Oost.

Bouwend Nederland heeft een enquête gehouden onder haar leden en daaruit blijkt dat alleen in Gelderland een omzetverlies dreigt van ruim 600 miljoen euro. Dat komt doordat bouwprojecten stilliggen of voorlopig niet opgestart kunnen worden. Dat betekent dat duizenden woningen op dit moment niet gebouwd kunnen worden.

Volgens Schellens hebben bouwbedrijven na de economische crisis van de afgelopen jaren net weer genoeg personeel kunnen aannemen, maar moeten bedrijven nu weer gaan denken aan ontslag. Bouwend Nederland heeft donderdag staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken een plan aangeboden om uit de impasse te komen.

Tekst gaat verder onder video

Duidelijkheid voor 1 december

De branchevereniging wil dat het Rijk een aantal korte termijnmaatregelen neemt om de bouwsector ontzien, omdat de bouw maar een heel beperkte bijdrage levert aan de stikstofuitstoot, zegt Schellens.

Minister Schouten van Landbouw, die het stikstofdossier namens het kabinet onder zich heeft, heeft gisteren al aangegeven dat er uiterlijk voor 1 december duidelijkheid moet komen over hoe de uitstoot van stikstof moet worden verminderd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Woningbouw Gemeente Arnhem Arnhem Economie Nieuws
Deel dit artikel: