Dertig indringers op afgesloten terrein Achilles'29

GROESBEEK - De familie Derks heeft donderdag definitief het sportcomplex van Achilles'29 in Groesbeek afgesloten, maar dat weerhield dertig mensen er niet van om toch het terrein op te gaan. Dat meldt de politie.

Vermoedelijk zijn de indringers via de achterkant het complex binnengedrongen. De familie Derks, die het terrein verhuurde aan Achilles'29, schakelde daarop de politie in. Agenten reden even later het terrein op. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

De familie Derks liet eerder op de dag weten dat de voetbalclub niet meer welkom is op de grond van de familie. 'Omdat er getracht is eigendommen van ons te onttrekken', stelde Ria Derks.

Failliet verklaard

In juni werd de Stichting Accommodatie Achilles’29 (STAA) failliet verklaard. Die stichting was eigenaar van alle faciliteiten op het sportpark van de Groesbeekse voetbalclub, maar niet van de grond. 

Door het faillissement kwam de huurovereenkomst met de familie Derks als grondeigenaar ten einde. Daarna waren de spullen van de STAA te koop. Na een biedingsprocedure, werd de familie Derks eigenaar van de boedel op de Heikant.

Zie ook: Sportcomplex Achilles'29 definitief dicht: 'Ter bescherming van onze eigendommen'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Groesbeek Politie Achilles Nieuws
Deel dit artikel: