Schrijver Jan Cremer onthult eigen muurgedicht in Groenlo

GROENLO - Schrijver en dichter Jan Cremer komt zondag een muurgedicht van zijn hand onthullen in Groenlo. Het muurgedicht is geplaatst op een gevel van een pand op de hoek van de Notenboomstraat en de Beltrumsestraat in het centrum van het stadje.

Naast het gedicht zijn er ook een korte biografie en een afbeelding van Jan Cremer geplaatst op de gevel. De Enschedeër benaderde in 2018 burgemeester Annette Bronsvoort middels een brief, waarin hij vertelde dat zijn grootouders in Groenlo zijn geboren en hebben gewoond. Cremer schreef ook daarover in zijn boek 'Fernweh'. Burgemeester Bronsvoort bracht de schrijver in bij de groep 'Muurgedichten Groenlo', waarna de contacten werden gelegd.

Zeventiende muurgedicht in vestingstadje

Op 1 mei 2015 werd het eerste muurgedicht in Groenlo onthuld. Inmiddels sieren zestien gedichten op de gevels van het vestingstadje. Alle gedichten hebben een herkenbare relatie met het gebouw of de omgeving en zijn door zowel regionale als landelijk bekende dichters geselecteerd. De onthulling van het nieuwste muurgedicht vindt komende zondag om 13.00 uur plaats tijdens de laatste dag van de Slag om Grolle.
 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Oost Gelre REGIO8 Groenlo Nieuws
Deel dit artikel: