Man uit Rossum die terrein verhuurde aan drugsbende moet de cel in

'S-HERTOGENBOSCH - Een 56-jarige man uit Rossum is donderdag veroordeeld tot 21 maanden cel, waarvan 7 maanden voorwaardelijk. Hij kreeg de straf voor het verhuren van een deel van zijn bedrijfsterrein in Zaltbommel waarop een drugslab werd ingericht en voor het bezit van een geladen pistoolmitrailleur en een hagelgeweer.

Het grote drugslab werd april vorig jaar opgerold. Een Poolse verdachte noemde de groep waartoe de man behoorde 'groter dan Escobar'. Tegen de Rossummer was ruim 13 maanden celstraf geëist. Hij zou in geldnood hebben gezeten en daarom het terrein aan de Veilingweg hebben verhuurd aan drugscriminelen. Zelf woonde hij daar in een loods.

In de zaak werden nog zeven mannen veroordeeld. Hun straffen variëren van 15 maanden (waarvan 5 maanden voorwaardelijk) tot 6 jaar en 9 maanden. De laatste straf is voor een 38-jarige man uit Eindhoven, die is veroordeeld voor het leidinggeven aan een organisatie die zich bezighield met transporten en opslag van chemicaliën voor drugslaboratoria.

Zie ook: 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Maasdriel Rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: