Gevecht Rico en Badr in Arnhem trekt bezoekers uit meer dan 50 landen

ARNHEM - Bij het kickboksgevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari in de Arnhemse GelreDome op 21 december, worden ruim 25.000 fans uit meer dan 50 landen verwacht. Dat zei Marshall Zelaznik, de CEO van organisator Glory Sports, donderdag tijdens de persconferentie.

De veelbesproken rematch tussen de twee kemphanen wordt omschreven als de grootste kickbokspartij ooit. 'Het zal uitverkocht zijn, de tickets gaan enorm hard en ik hoop dat iedereen erbij kan zijn die erbij wil zijn', sprak Zelaznik.

Economische impact op Arnhem

Fans uit de hele wereld reizen naar Arnhem af voor de spektakelpartij. 'Uit Nieuw Zeeland, Japan en Brazilië bijvoorbeeld. Dit heeft absoluut economische impact op de stad. Dat is iets waar we ook trots op kunnen zijn', aldus de CEO van Glory.

Kijk de persconferentie terug (tekst gaat verder onder de video):

Rematch

De wedstrijd zal plaatsvinden onder de noemer unfinished business, omdat Verhoeven en Hari al eens eerder tegenover elkaar in de ring stonden. Toen moest laatstgenoemde de strijd staken door een gebroken arm. Verhoeven daagde Hari na het gevecht direct uit voor een rematch.

Hari raakte de afgelopen jaren meermaals in opspraak buiten de ring. Zo werd hij in 2017 veroordeeld voor zware mishandeling van de inmiddels overleden zakenman Koen Everink en kreeg hij van Glory Sports een schorsing van negentien maanden voor dopinggebruik, die in december afloopt.

Zie ook:

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Instagram Gemeente Arnhem Arnhem Sport Nieuws
Deel dit artikel: