VIDEO | Na vier jaar officieel: bijzondere basisschool in Beekbergen

APELDOORN - 'The Leader in Me', zo heet het onderwijs op de openbare basisschool in Beekbergen. Daarmee zijn ze al een paar jaar bezig in het Apeldoornse dorp, maar sinds deze week is het officieel.

door Bastiaan van Blokland

Via zeven gewoonten, die belangrijk zijn volgens de basisschool, leren kinderen op spelende wijs zich te richten op persoonlijke ontwikkeling en groei. 

Officieel 

Sinds deze week mag de openbare basisschool zich, na vier jaar proefdraaien, officieel 'Leader in Me'-school noemen. Daarmee zijn ze nu nog de enige in Apeldoorn, maar volgens directeur Yolanda Klaaysen is een andere school ook bezig de lesmethode in te passen. 

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder. 

Initiatief nemen, verantwoordelijkheid nemen (er is een kinderraad, die overlegt met de leerkrachten); het zit allemaal verwerkt in de methodieken. Om dat vorm te geven, zijn de zeven stappen in een boom getekend. Zodat de kinderen er steeds aan herinnerd worden. 

Het 'Leader in Me'-verhaal komt van de Amerikaan Stephen Covey. Hij zegt dat effectieve mensen zeven gewoonten als basis hebben voor hun succes. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!