Moeder krijgt 3 jaar cel en tbs voor doden baby

DRUTEN - Een 27-jarige vrouw uit Druten is donderdagmiddag veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf voor het doden van haar negen maanden oude zoontje in 2012.

De rechtbank in Utrecht legde haar ook tbs met voorwaarden op, die kan worden omgezet in dwangverpleging als zij zich niet aan de voorwaarden houdt. De straf komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie. Ook mag de vrouw niet stoppen met anticonceptie zonder dat haar behandelaars dat weten.

Slaan of schudden

De verdachte heeft haar zoontje Milan om het leven gebracht terwijl hij lag te slapen. Aanvankelijk leidde de dood van het baby'tje niet tot een rechtszaak, omdat het zuurstofgebrek waaraan het kind stierf, niet kon worden verklaard. Onderzoek toonde ook aan dat hij ook hersenschade had opgelopen door slaan of schudden.

Vorig jaar biechtte de vrouw haar daad pas op, toen ze onder behandeling was voor haar psychische problemen. De vader van het kind meldde dit bij de politie waarna het onderzoek werd heropend. Daarna bekende ze opnieuw.

Stoornis en zwakbegaafd

De rechtbank volgt het advies van deskundigen, die vinden dat de moeder een borderlinestoornis heeft en zwakbegaafd is. Daardoor is ze verminderd toerekeningsvatbaar voor de doodslag.

Zie ook: Cel en tbs geëist tegen vrouw uit Druten voor doden baby

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Druten Druten Nieuws
Deel dit artikel: