Nieuws

Roer gaat om bij zwalkend NEC, fors aantal wijzigingen tegen Jong PSV

Rens van Eijden maakt zijn rentree bij NEC waar het roer omgaat (foto Omroep Gelderland)
De technische staf van NEC grijpt in. Vrijdag tegen Jong PSV staat er op vijf plaatsen in het elftal een andere speler ten opzichte van het vorige duel. De Nijmeegse club bivakkeert op een beschamende veertiende plaats.
NIJMEGEN - De technische staf van NEC grijpt in. Vrijdag tegen Jong PSV staat er op vijf plaatsen in het elftal een andere speler ten opzichte van het vorige duel. De Nijmeegse club bivakkeert op een beschamende veertiende plaats.
door Richard van der Made
De laatste zege dateert van 30 augustus toen Telstar in de Goffert met 4-2 klop kreeg. Daarna volgden twee nederlagen en drie gelijke spelen. Het kwakkelende NEC is inmiddels weggezakt naar de onderste regionen van de eerste divisie. Het verschil met hekkensluiter FC Dordrecht, waar NEC dit seizoen al op dramatische wijze verloor, bedraagt vier punten. De Nijmegenaren hebben, net als zeven andere ploegen, nog wel een wedstrijd in te halen.

Nieuwe crisis

Duidelijk is dat bij NEC het roer omgaat nu de druk weer toeneemt en het gemor bij de kritische fans aanzwelt. De ploeg gaat aardig op de schop. Het team van de drie hoofdcoaches Boogers, Meijer en Gesthuizen heeft dringend een overwinning nodig om een nieuwe crisis buiten de deur te houden. Ook vorig seizoen beleefde NEC een belabberd seizoen waarin uiteindelijk nog wel de play-offs werden gehaald, maar RKC al snel te sterk bleek. Twee weken geleden verloor NEC met 1-0 in Breda van NAC. 
Bekijk de reactie van trainer François Gesthuizen (de tekst gaat daaronder verder):
François Gesthuizen gooit het roer om bij zwalkend NEC

Romeny als linksbuiten

Ten opzichte van die laatste wedstrijd worden thuis tegen Jong PSV drie nieuwe spelers verwacht, zo bleek deze week uit de trainingen. Ook positioneel verandert er het een en ander. Ole Romeny komt, vrijwel zeker, in het elftal als linksbuiten en verdringt Anthony Musaba naar de bank. Jonathan Okita verhuist naar de rechterflank. Trainer Gesthuizen wilde dat overigens na de training op donderdag niet bevestigen.

Van Eijden eindelijk terug

Routinier Rens van Eijden maakt na een langdurige liesblessure zijn rentree. Dat gaat ten koste van Frank Sturing. Van Eijden viel twee weken geleden in de slotfase in tegen NAC. Op het middenveld is er in de as een basisplaats voor Jellert van Landschoot. De Belg zit inmiddels al weken op de bank. Door die wijziging wordt Zian Flemming de nieuwe centrumspits. Etien Velikonja, normaal gesproken de diepe spits, is het slachtoffer. De Sloveen, die nog niet kan overtuigen, degradeert bij NEC naar de reserves. 
Opstelling: Branderhorst, Van Rooij, Kvida, Van Eijden, Kuipers; Dijkstra, Van Landschoot, Van de Looi; Okita, Flemming en Romeny
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!