Nieuws

Wijchen en Druten geven zakgeld aan ouders met minimuminkomen

Een aantal Wijchense en Drutense ouders met wat minder te besteden, krijgen één keer per week zakgeld van de gemeente om aan hun kinderen te geven. Daarbij horen ook praatsessies met de gezinnen om hen te ondersteunen bij hun financiële zelfstandigheid. © Pixabay
DRUTEN - Een aantal Wijchense en Drutense ouders met wat minder te besteden, krijgen één keer per week zakgeld van de gemeente om aan hun kinderen te geven. Daarbij horen ook praatsessies met de gezinnen om hen te ondersteunen bij hun financiële zelfstandigheid.
Het initiatief komt vanuit de Hogeschool Arnhem en Nijmegen en wordt één keer per week uitgevoerd met een besloten groep van zes kinderen en hun ouders. ‘We onderzoeken wat je al weet over geld en wat je nog kan leren’, vertelt de gemeente.

Twee euro per week

Ouders die mee doen met het project, krijgen twee euro zakgeld per week. ‘In de bijeenkomsten maken ouders afspraken met hun kind en kijken ze hoe het geld het beste kunnen besteden.’ De gemeente organiseert acht sessies van één tot twee uur voor de ouders die leven van een minimuminkomen.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.