VIDEO | Zonnewagen vliegt vlak voor de finish in brand

ADELAIDE - Het zag er voor de laatste etappe van donderdag nog zo goed uit voor Emie Klein Holkenborg uit Zieuwent. Ze stond met haar team van de TU Delft op kop van de Bridgestone World Solar Challenge. Maar op de laatste dag ging het mis: de zonnewagen vloog in brand.

Donderdag vonden de laatste drie uur van de ruim 3000 kilometer-race door de Australische wildernis plaats. Het team uit Delft was regerend wereldkampioen en was met hun NunaX op weg naar de achtste overwinning.

'We zouden zomaar eens als eerste over de finish kunnen komen', vertelde Emie vanuit Australië. 'Er doen natuurlijk meerdere teams mee, maar op de plek waar wij nu overnachten zijn nog maar twee andere teams. Zij zijn dus even ver als wij zijn.'

Bekijk de beelden (de tekst gaat daaronder verder):

In de laatste etappe richting Adelaide liep de zonnewagen voorop, toen het fout ging. De chauffeur kon op tijd het voertuig verlaten. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Het is de eerste keer in de twintigjarige geschiedenis dat het team uit Delft de eindstreep niet haalt. 'Ongelooflijk', reageert Emie. 'Het is heel jammer om het zo te moeten afsluiten. Zeker omdat we zo dichtbij waren om als eerste over de finish te komen.'

Zie ook:

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Instagram Nieuws
Deel dit artikel: