Tom Horn (59) voorgedragen als nieuwe burgemeester Epe

EPE - Tom Horn wordt de nieuwe burgemeester van Epe. De gemeenteraad heeft woensdagavond besloten hem voor te dragen.

De gemeente Epe ontving 26 sollicitaties na het opstellen van een profielschets in juni. Horn werd door de vertrouwenscommissie geselecteerd als kandidaat die het meest voldoet aan de profielschets.

Horn was in de periode van 2006 tot en met 2010 en van 2014 tot 2019 wethouder en locoburgemeester van de gemeente Haarlemmermeer. Na de fusie van die gemeente heeft hij zijn functie neergelegd omdat hij graag een volgende stap wilde maken. 

Toegankelijk en openbaar

De gemeente Epe laat weten dat de beoogde nieuwe burgemeester in de gesprekken naar voren kwam als een ervaren en krachtig bestuurder met verbindend vermogen. Verder is hij toegankelijk en benaderbaar, hij geeft aan niet vóór maar naast de inwoners te willen staan.

December installatie

De huidige burgemeester, Hans van der Hoeve, besloot in februari dat hij stopt als burgemeester. Hij heeft onlangs de pensioengerechtigde leeftijd van 67 jaar bereikt. De bedoeling is dat de nieuwe burgemeester in december wordt geïnstalleerd.

Zie ook: Burgemeester Epe vindt het mooi geweest

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Epe Epe Nieuws
Deel dit artikel: