Nieuws

De boeren gaan weer massaal naar Den Haag: dit kun je verwachten

Na het grote boerenprotest op 1 oktober is het woensdag weer raak. Vanuit het hele land gaan duizenden boeren op de trekker naar Den Haag om te protesteren tegen de stikstofmaatregelen. Die maken hen het werken naar eigen zeggen onmogelijk. Naar verwachting ontstaan op de Nederlandse wegen forse files door het protest. © ANP
ARNHEM - Na het grote boerenprotest op 1 oktober is het woensdag weer raak. Vanuit het hele land gaan duizenden boeren op de trekker naar Den Haag om te protesteren tegen de stikstofmaatregelen. Die maken hen het werken naar eigen zeggen onmogelijk. Naar verwachting ontstaan op de Nederlandse wegen forse files door het protest.
In de ochtend kan het op verschillende snelwegen en provinciale wegen vastlopen. Rijkswaterstaat adviseert automobilisten om de wegen rond Utrecht zo veel mogelijk te vermijden. Een groot aantal boeren gaat namelijk naar Bilthoven, waar het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gevestigd is. Het RIVM verrichtte de stikstofmetingen waartegen veel boeren bezwaar hebben.
In de middag wordt het druk in en rond Den Haag. Hoeveel overlast de trekkers voor Gelderland zullen veroorzaken is afwachten. Verwacht mag worden dat onder de protesterende boeren ook veel Gelderse deelnemers zijn. Automobilisten zullen met name last ervaren op de N-wegen. De eerste boeren gaan al om 02.00 uur op pad. De ANWB waarschuwde maandag al voor files. 
Zie ook: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!