Nieuws

Topvolleyballers verkassen van Papendal naar Ede

Het Talentteam Papendal Arnhem (TTPA) verlaat het huidige onderkomen in Arnhem. Vanaf nu is de Van der Knaaphal in Ede de vaste uitvalsbasis voor de volleybalclub, waarvan zowel de heren als de dames uitkomen op het hoogste niveau van Nederland: de Eredivisie. © Nevobo
EDE - Het Talentteam Papendal Arnhem (TTPA) verlaat het huidige onderkomen in Arnhem. Vanaf nu is de Van der Knaaphal in Ede de vaste uitvalsbasis voor de volleybalclub, waarvan zowel de heren als de dames uitkomen op het hoogste niveau van Nederland: de Eredivisie.
TTPA maakte de laatste jaren altijd gebruik van de faciliteiten van NOC*NSF op Sportcentrum Papendal. Nu hebben de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo), de gemeente Ede en Sportservice Ede de handen ineengeslagen en TTPA naar Ede gebracht.
'Dit is een sportontwikkeling op topniveau', zegt wethouder Peter de Pater. 'De Van der Knaaphal heeft precies de functie die we voor ogen hadde. Het dagelijkse programma was al gevuld met sportonderwijs, recreatieve sport, wedstrijden en talentontwikkeling. Nu komt hier ook structureel topsport bij.'
De Edese volleybalvereniging TweeVV, voor wie de Van der Knaaphal ook de thuisbasis is, faciliteert Talentteam Papendal rondom de competitiewedstrijden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!