Date loopt totaal anders dan verwacht

ALMELO - Een man van 19 jaar uit Nijmegen heeft dinsdag een celstraf van tweeënhalf jaar tegen zich horen eisen. De man wordt ervan verdacht dat hij via een datingapp een afspraak maakte met een man in Almelo, die hij vervolgens beroofde.

De verdachte sprak op 12 april vorig jaar 's avonds af met de man in Almelo. Het slachtoffer dacht een date tegemoet te gaan, maar werd vervolgens door meerdere personen bedreigd.

Zij namen hem mee onder bedreiging van een boksbeugel, een mes en een vuurwapen. Dat gebeurde zowel lopend als in een auto. In totaal hielden de verdachten hun slachtoffer twee uur gegijzeld.

Limiet op rekening verhogen

Het slachtoffer moest meerdere keren contant geld opnemen en moest zelfs zijn limiet verhogen, zodat hij rood kon staan op zijn rekening. Hoeveel geld daarmee werd buitgemaakt is niet duidelijk. Wel is een dag na de beroving nog 500 euro van zijn rekening afgeschreven.

Het slachtoffer stond doodsangsten uit, zei de officier van justitie dinsdag tijdens de zitting. Behalve de 19-jarige Nijmegenaar was ook een 20-jarige man uit Almelo betrokken bij de zaak, evenals enkele andere personen.

De twee hoofdverdachten ontkennen betrokkenheid in de zaak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: