Nieuws

Atlete Sifan Hassan dingt na topjaar mee om prestigieuze onderscheiding

Sifan Hassan maakt kans uitgeroepen te worden tot Wereldatleet van het Jaar 2019 bij de vrouwen. De van oorsprong Ethiopische hardloopster, die in Arnhem woont en op Papendal traint, is één van de elf genomineerden voor de prestigieuze individuele onderscheiding. © ANP
ARNHEM - Sifan Hassan maakt kans uitgeroepen te worden tot Wereldatleet van het Jaar 2019 bij de vrouwen. De van oorsprong Ethiopische hardloopster, die in Arnhem woont en op Papendal traint, is één van de elf genomineerden voor de prestigieuze individuele onderscheiding.
Hassan won dit jaar onder meer goud op de 1500 meter en 10 kilometer op het WK in Qatar. Een unieke prestatie, want in de geschiedenis was het nog geen atleet gelukt op beide afstanden goud te veroveren tijdens één WK. 
In juli van dit jaar verbeterde ze bovendien het wereldrecord op de Engelse mijl (1609 meter) in een tijd van 4.12,33, een nipte verbetering van het oude record (4.12,62) dat sinds 1996 stond.   

Al eerder genomineerd

Vorig jaar was Hassan ook genomineerd, maar won de Colombiaanse Caterine Ibargüen de verkiezing. Sinds de prijs in 1988 in het leven werd geroepen ging deze nog nooit naar een atleet met een Nederlands paspoort. Hassan verkreeg zes jaar geleden het Nederlands burgerschap. 
Hassans concurrenten zijn hardloopsters Shally-Ann Fraser-Pryce, Salwa Eid Naser en Hellen Obiri, Beatrice Chepkoech (steeplechase), Katarina Johnson-Thompson (meerkamp), Brigid Kosgei (marathon), Mariya Lasitskene (hoogspringen), Malaika Mihambo (verspringen), Dalilah Muhammad (hordelopen) en Yulimar Rojas (hink-stap-springen). 
De prijs wordt op zaterdag 23 november uitgereikt tijdens het IAAF-gala in Monaco.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!