Jarige Anny mag 107 kaarsjes uitblazen

ARNHEM - Anny Bliekendaal vierde dinsdag haar 107e verjaardag. De op één na oudste inwoner van Arnhem werd in woonzorgcentrum Drie Gasthuizen, verrast met een enorme taart.

'Geregeld leven', dat is volgens mevrouw Bliekendaal het grote geheim achter haar hoge leeftijd. 'Ieder jaar is er weer één. Het valt wel mee als je dit maar bij elkaar houdt', wijst ze op haar voorhoofd. 'Dat vind ik veel waard.' 

107 bij 107 centimeter

Mevrouw Bliekendaal vierde haar 107de verjaardag dinsdag in het bijzijn van haar familie. Haar achterkleinkinderen hielpen haar met het uitblazen van de 107 kaarsjes op de taart. De taart – van 107 bij 107 centimeter – is een idee van een voedselleverancier, die de vrouw onlangs al mee vroeg te doen aan een fotoshoot.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

De 107-jarige vrouw krijgt elke middag bezoek van haar dochter José (71). Haar leven staat volledig in het teken van moeder Anny. 'Die korte tijd die zij misschien nog te leven heeft, wil ik er gewoon volledig voor haar zijn', vertelt ze.

José kreeg vanmiddag een koninklijke onderscheiding voor haar werk als mantelzorger. 'Morgen kan ze hard zeggen: 'Het is nou mooi geweest, ik stop ermee'', zegt ze. 'Daar zijn wij als kinderen ook op voorbereid en daar heeft ze zelf ook vrede mee, als ze op een gegeven moment rustig kan inslapen.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: