Heerde ziet weer licht gloren, na eerder verwachte tekorten

HEERDE - Leek de gemeente Heerde dit voorjaar nog richting een financieel tekort te gaan, inmiddels kan de vlag weer uit. Er zijn 'voorzichtige positieve ontwikkelingen', laat de gemeente weten. De balans slaat op dit moment uit richting een overschot van bijna 400.000 euro.

In totaal gaat het om 370.000 euro, een bedrag dat vooral voortkomt uit een hogere uitkering van het Rijk en een meevaller op de Jeugdzorg. Op andere terreinen zijn er hogere kosten, die het overschot weer drukken. De lage rente is ook gunstig voor de rekening van de gemeente. 

De begroting wordt sluitend gemaakt door een aantal financieel-technische maatregelen die geen gevolgen zouden hebben voor de inwoners van Heerde. 

'Geen extra bezuinigingen' 

Voor de komende jaren lijkt de opgestelde begroting gunstig uit te pakken, aldus de gemeente. Volgend jaar wordt een oplopend overschot verwacht, tot zo'n 120.000 euro maximaal in de jaren die volgen. Er zullen geen extra bezuinigingen nodig zijn. 

Wethouder Wolbert Meijer: '2020 wordt een jaar van uitvoering. We komen met de woonagenda, de participatienota, de regionale energiestrategie, een actieplan voor circulaire economie, de duurzaamheidslening, een plan voor begraven en we hopen samen met de ontwikkelaar een plan voor de gemeentewerf te presenteren.'

Het debat over de begroting 2020 vindt plaats op maandag 4 november.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!