Nieuws

OM eist 6,5 jaar cel tegen Tielenaar voor miljoenenhandel in drugs

De lading drugs zat verborgen in bevroren vis.
Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, gaat een Tielenaar 6,5 jaar de cel in wegens cocaïnehandel. Dat bleek dinsdag voor de rechtbank in Rotterdam. De man zou samen met zes anderen betrokken zijn bij een drugstransport ter waarde van 22 miljoen euro. © FIOD
TIEL - Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, gaat een Tielenaar 6,5 jaar de cel in wegens cocaïnehandel. Dat bleek dinsdag voor de rechtbank in Rotterdam. De man zou samen met zes anderen betrokken zijn bij een drugstransport ter waarde van 22 miljoen euro.
De politie pakte de verdachten in juli vorig jaar op toen zij 1125 kilo cocaïne het land in smokkelden. De drugs zaten verborgen in een partij bevroren vis die vanuit Ecuador aankwam in de haven van Rotterdam. Per vrachtwagen ging de smokkelwaar naar Zaandam. Daar arresteerde de politie de zeven verdachten, onder wie de toen 29-jarige inwoner van Tiel.
Het OM eist 6,5 tot 10 jaar cel voor de verdachten. Die laatst eis geldt voor de uit Den Haag afkomstige hoofdverdachte. De rechter doet op 8 november uitspraak.
De lading cocaïne werd meteen na de vondst vernietigd. De vissen waarin geen cocaïne was verwerkt, kregen volgens het OM een nieuwe bestemming: voer voor pinguïns, dolfijnen en zeehonden in dierentuinen. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!