Minder druk op Gelderse stations door extra bussen

NIJMEGEN - Na de extreme drukte op de stations van en naar Nijmegen maandag in de ochtend- en avondspits, was het er dinsdagochtend rustig omdat de NS extra bussen had ingezet. Tot en met woensdag rijden er geen treinen op het traject door werkzaamheden aan het spoor.

Vanaf de stations reden extra bussen, omdat er meer reizigers werden verwacht. 'Dinsdag is over het algemeen altijd wat drukker, maar vooralsnog lijkt het mee te vallen. Hopen dat we dat kunnen volhouden tot en met morgen', zegt een woordvoerder van de NS. 

Op het station in Nijmegen stond dinsdag in de ochtendspits wél een flinke rij, maar de meeste reizigers zaten al binnen een minuut of vijf in de bus.

Tekst gaat verder onder de video.

De NS-woordvoerder verwacht dat het woensdag nog rustiger wordt: 'Maar we houden altijd een slag om de arm. Als het nodig is, zetten we dan ook weer extra bussen in.'

Drukke maandag

Een ongeluk in Elst veroorzaakte maandagochtend flinke vertragingen in Nijmegen. Volgens de NS kwamen twee bussen niet aan, omdat ze in de file stonden.

Ook tijdens de drukke avondspits was het in Arnhem en Nijmegen strijden om een plaatsje: passagiers moesten rekening houden met een extra reistijd van 15 tot 45 minuten.

Bekijk hier het item over de chaos op maandagochtend:

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: