Nieuws

Ziekenhuis Rivierenland scant identiteitsbewijs voor afspraken

Van links naar rechts: Jan Willem  Haan (namens de patiënten), Jan Meeuse (namens de artsen), René van Blitterswijk  (namens de verpleegkundigen) en Janneke Weiman (projectleider).
Patiënten van Ziekenhuis Rivierenland melden zich vanaf nu voor hun afspraak door hun ID te scannen bij een aanmeldzuil. De zuil print vervolgens de tijd en plaats van de afspraak. © RegioTV Tiel
TIEL - Patiënten van Ziekenhuis Rivierenland melden zich vanaf nu voor hun afspraak door hun ID te scannen bij een aanmeldzuil. De zuil print vervolgens de tijd en plaats van de afspraak.
Ook nieuw is de komst van MijnZR: het patiëntenportaal. Daarin kunnen patiënten thuis hun medische gegevens bekijken. Ze krijgen dan een overzicht van afspraken, uitslagen en brieven. Daarnaast kunnen patiënten communiceren met hun arts, een afspraak wijzigen of herhaalmedicatie aanvragen.
Bestuurder Marc Hendriks: 'Met de systemen kunnen we efficiënter te werk gaan. Dat betekent meer tijd voor handen aan het bed. Voor patiënten betekent het dat zij straks informatie kunnen uitwisselen met het ziekenhuis via een beveiligde internetsite.'