Nieuws

Eis: zeven maanden celstraf voor dronken automobilist

Het OM eist een gevangenisstraf van zeven maanden en de ontzegging van de rijbevoegdheid gedurende drie jaar voor een 40-jarige man uit de gemeente Maasdriel. Hij zou een aanrijding hebben veroorzaakt in Aalst. Dinsdag verscheen hij voor de rechter. © Bart Meesters
AALST - Het OM eist een gevangenisstraf van zeven maanden en de ontzegging van de rijbevoegdheid gedurende drie jaar voor een 40-jarige man uit de gemeente Maasdriel. Hij zou een aanrijding hebben veroorzaakt in Aalst. Dinsdag verscheen hij voor de rechter.
De verdachte zou met zijn auto de Maasdijk op zijn gereden en geen voorrang hebben verleend aan de motorrijder, die ten val kwam en daarbij zwaargewond raakte. De automobilist, die flink wat alcohol gedronken had, ging er na de aanrijding vandoor. Andere motorrijders en brandweerlieden konden hem tegenhouden. 
De politie hield hem daarna aan. De verdachte, die ook geen rijbewijs bleek te hebben, blies 455 microgram. Voor beginnend bestuurders is maximaal 88 microgram toegestaan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!