Breakdancer Shinshan uit Malden wint internationale wedstrijd in Parijs

MALDEN - Danser Shinshan (17) uit Malden is de winnaar van de eerste editie van de nieuwe internationale danswedstrijd Red Bull Dance Your Style. Zaterdagavond in Parijs won hij de finale.

De breakdancer, die in het echt Jean Salazar Tavera heet, nam het op tegen vijftien andere finalisten. Volgens de organisatie de beste streetdancers van de wereld. In een mix van hiphop, breakdance, locking en popping streden de dansers uit de hele wereld tegen elkaar. 

Kijk hier naar Shinshan's beste moves tijdens de wedstrijd: 

Met een handdoek nog op zijn hoofd na het dansen in de finale tegen de Amerikaanse danseres Angyil, hoort Shinshan dat hij gewonnen heeft. Hij wordt aangekondigd als ''s werelds jongste en 's werelds eerste wereldkampioen'. Daar is geen woord van  gelogen bij deze eerste editie van de kampioenschappen. 

'Bedankt mama'

Eerder vertelde het danstalent aan Omroep Gelderland dat dans zo ontzettend belangrijk voor hem is, dat hij gestopt is met de middelbare school. Zijn moeder heeft hem in deze keuze gesteund en werd dan ook als eerste genoemd toen de 17-jarig jongen uit Malden zaterdag zijn prijs ontving: 'Dank je mama, dank je kleine broer Joshua.'

Na nog wat bedankjes en een omhelzing met de presentatoren van de competitie liet Shinshan zich met zijn prijs fotograferen door de fotografen langs het podium. 

Holland's Got Talent

De 17-jarige jongen uit Malden won dit jaar Holland's Got Talent. Nu is hij dus ook internationaal tot beste danser uitgeroepen. De zestien finalisten van Dance Your Style hadden zich geplaatst in 65 voorrondes die meer dan 30 landen werden gehouden. Het publiek bepaalde uiteindelijk wie de winnaar werd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Malden Nieuws
Deel dit artikel: