Nieuws

Tientallen miljoenen subsidie voor Radboud-onderzoekers

Drie onderzoekers van de Radboud Universiteit in Nijmegen ontvangen in totaal tientallen miljoenen euro's aan Synergy Grants van de European Research Council (ERC). Dit zijn de grootste en meest competitieve subsidies binnen de ERC. © Pixabay
NIJMEGEN - Drie onderzoekers van de Radboud Universiteit in Nijmegen ontvangen in totaal tientallen miljoenen euro's aan Synergy Grants van de European Research Council (ERC). Dit zijn de grootste en meest competitieve subsidies binnen de ERC.
Onderzoekers Mike Jetten, Mikhail Katsnelson en Theo Rasing en hun onderzoekteams krijgen elk ongeveer 10 miljoen euro subsidie voor de komende zes jaar, zo laat een woordvoerder van de Radboud Universiteit weten. 'De precieze hoogte moet de ERC nog bepalen.'
Jetten houdt zich bezig met ecologische microbiologie en dan met name de verwijdering van methaan en ammonium uit zeebodems door microben. Katsnelson legt zich toe op theoretische fysica. Hij is bezig met een nieuwe theorie voor supersnelle dynamica van gecorreleerde elektronen in vaste stoffen.
Rasing, hoogleraar spectroscopie van vaste stoffen en grensvlakken, werkt aan het gebruik van 3D in toepassingen zoals informatieverwerkingssystemen, geïnspireerd door de hersenen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!