Nieuws

Ladderzatte bestuurster valt in diepe slaap na aanrichten ravage

Een jonge automobiliste heeft in de nacht van donderdag op vrijdag flink wat schade aangericht in Tiel. Ze reed onder meer palen uit de grond bij een rotonde en kwam tegen een gevel tot stilstand. © Facebook Politie Tiel
TIEL - Een jonge automobiliste heeft in de nacht van donderdag op vrijdag flink wat schade aangericht in Tiel. Ze reed onder meer palen uit de grond bij een rotonde en kwam tegen een gevel tot stilstand.
De politie trof de jongedame naar eigen zeggen in diepe slaap aan, midden op de rijbaan en vlak voor de verkeerslichten op de Laan van Westroijen. In de auto lagen lege drankflessen. 'De bestuurder was ladderzat', schrijft politie Tiel op Facebook.
De tekst gaat verder onder de Facebook-post.
Bij een poging de auto weg te rijden, bleek dat het voorwiel niet goed rolde. De oorzaak werd al snel gevonden: op de rotonde bij de Lokstraat had de bestuurster er een flinke puinhoop van gemaakt.
De vrouw blies 940 ug/l, wat voor een beginnende bestuurder ruim 10 keer meer is dan toegestaan. Haar rijbewijs is ingevorderd en ze moet zich binnenkort bij de rechter verantwoorden voor rijden onder invloed en het verlaten van de plaats na een ongeval.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!