'Extremisten' op heterdaad betrapt bij insluiping op boerderij in Vragender

VRAGENDER - Twee mannen die in de nacht van woensdag op donderdag een stal op een boerderij in Vragender zijn binnengeslopen, zijn op heterdaad betrapt door toegesnelde agenten. Rond 01.30 uur kreeg de politie een melding dat er een alarm afging in een stal. Agenten die poolshoogte kwamen nemen stelden zich ter plaatse strategisch op.

Toen collega's de stal betraden betrapten ze een 34-jarige man uit Vught en een 49-jarige man uit Veldhoven, laat de Politie Oost Gelre weten via Facebook. Het duo is aangehouden, gehoord en daarna weer vrijgelaten. 

'Boer moet zich veilig kunnen voelen'

Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO) stelt in een verklaring dat de twee aangehouden mannen dierenextremisten zijn en inbraken bij een konijnenhouder in Vragender. 'We zijn blij dat deze extremisten zijn opgepakt. Het is schandalig dat mensen dit in hun hoofd halen', zegt voorzitter Marc Calon.

'Een boer moet zich veilig kunnen voelen op zijn eigen bedrijf. We ondersteunen hem waar we kunnen. Onze complimenten voor de snelle en goede reactie van de politie.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Oost Gelre Vragender Nieuws
Deel dit artikel: