Tbs'er Pompekliniek dood bij verkeersongeval in Limburg

PLASMOLEN - Een tbs-veroordeelde uit de Nijmeegse Pompekliniek is donderdag om het leven gekomen bij een verkeersongeval in het Limburgse Plasmolen. Dat bevestigt de kliniek aan Omroep Gelderland. Het gaat om Vally V., die eerder is veroordeeld tot zeven jaar cel en tbs wegens een familiedrama in 2013 in Reek. Dat meldt zijn advocaat aan Omroep Brabant.

V. zat naar verluidt in de resocialisatiefase van zijn behandeling en was op geoorloofd, onbegeleid verlof toen hij op de provinciale weg N271 met zijn auto frontaal op een vrachtwagen knalde. Hij overleed ter plekke. Van zijn auto bleef weinig over. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval, maar mogelijk was er sprake van zelfdoding.

V. stak eigen vrouw dood

De omgekomen tbs-veroordeelde stak in april 2013 zijn vrouw Patricia dood in het Noord-Brabantse Reek. Zijn toen 12-jarige zoontje raakte daarbij zwaargewond. Het gerechtshof legde hem zeven jaar cel en tbs op, nadat de rechter eerder tot vier jaar cel en tbs kwam.

Incidenten rond Pompekliniek

De dood van V. is het zoveelste grote incident rond de Nijmeegse Pompekliniek. Vrijdag ontsnapte daar de veroordeelde zedendeliquent Ronald van Z. Hij ging er op de fiets vandoor tijdens begeleid proefverlof. De Franse politie pakte hem woensdag op in Parijs na een vlucht van zes dagen.

Eerder namen ook al twee tbs'ers de benen uit de kliniek. Dat waren Dennis P. en Harry van E., en ook zij zitten inmiddels weer vast. Drie gevluchte tbs'ers zaten op dezelfde afdeling van de kliniek.

De Pompekliniek wil verder niets zeggen over het dodelijke ongeval van donderdag.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: