Ruim 100 trekkers blokkeren wegen in Winterswijk

WOOLD - Ruim honderd boeren deden donderdag mee aan de protestactie in Winterswijk tegen het stikstofbeleid. Ze verzamelden met hun trekkers voor het buurtgebouw in Woold, om van daaruit alle routes naar het natuurgebied Wooldse Veen te blokkeren.

De wegen naar het Natura 2000-gebied werden bezet uit onvrede over de regels die gepaard gaan met zo'n speciale beschermingszone. Volgens de agrariërs uit Winterswijk wordt hen het boeren onmogelijk gemaakt, doordat er vier Natura 2000-gebieden in hun omgeving zijn. Ze zijn boos dat in het hoogveengebied gewoon met machines wordt doorgewerkt, terwijl veel projecten en vergunningaanvragen al tijden stilliggen door de stikstofcrisis.

Tekst gaat verder na de video:

'Alles wat wij doen wordt wel aan een Natura 2000-project getoetst en dat maakt veel dingen onmogelijk', zegt initiatiefnemer Alfred Scholten. De melkveehouder maakt zich grote zorgen en vreest dat er in de nabije toekomst geen plek meer is voor de boerderij in Winterswijk.

Luister een gesprek met Alfred Scholten op Radio Gelderland terug (de tekst gaat daaronder verder):

Scholten riep de boeren donderdagochtend op de protestactie netjes te houden en maakte duidelijk dat 'iedereen die stampij maakt, dat op eigen risico doet'. De politie was aanwezig om de protestactie te begeleiden.

De tekst gaat verder onder de tweet:

Eigenaar Natuurmonumenten van de Wooldse Veen laat weten de boeren hun gang te laten gaan. 'We snappen hun frustraties, maar we willen niet dat de natuur en boeren tegenover elkaar komen te staan', reageert gebiedsmanager Udo Hassefras.

Rond het middaguur was de protestactie voorbij en werden de herstelwerkzaamheden aan het Wooldse Veen hervat.

Zie ook: 'Boeren wordt steeds moeilijker', actiegroep bezet natuurgebied in Winterswijk

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Winterswijk Nieuws
Deel dit artikel: