Automobilist (20) overlijdt door ongeval in Doetinchem

DOETINCHEM - Bij een ongeluk in Doetinchem is woensdag een 20-jarige automobilist uit Warnsveld om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde rond 14:45 uur bij de kruising van de Velswijkseweg met de Bezelhorstweg. Getuigen van het ongeluk, onder wie enkele jonge meisjes, zijn door de politie in de buurt opgevangen.

De automobilist reed vanuit Doetinchem in de richting van Velswijk. Door nog onbekende oorzaak verloor hij bij een vluchtheuvel de macht over het stuur. Hij belandde in een slip en botste zijwaarts tegen een boom. De politie kwam snel en haalde de man uit de auto, maar eerste hulp kwam vergeefs. Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De omgeving van het ongeluk werd lange tijd afgesloten voor verkeer. De verkeersongevallendienst van de politie deed onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

De politie Doetinchem beklaagde zich na afloop op de eigen Facebookpagina over het gedrag van omstanders: 'Ondanks dat meerdere hulpverleners de ouders vriendelijk doch dringend verzochten te vertrekken kregen zij onder andere de volgende opmerkingen te horen: Mijn kind kan hier wel tegen hoor...; Dit hoort bij de opvoeding...; Ik bepaal zelf wel wat goed is voor mijn kind... Helaas was ook vandaag weer te zien dat sommige omstanders (jong en oud) een filmpje of foto belangrijker vonden dan het respect voor de overledene en zijn naaste.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doetinchem Doetinchem Nieuws
Deel dit artikel: