Wethouder Vreugdenhil opent eerste Festival Goed voor Elkaar in Ede

EDE - Wethouder Willemien Vreugdenhil opent donderdag om 11.00 uur het eerste Festival Goed voor Elkaar, georganiseerd door Malkander. Festival Goed voor Elkaar wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd ter vervanging van de Mantelzorgbeurs, de Vrijwilligersbeurs en de Seniorenbeurs.

'Door krachten te bundelen onderstaat er een echt festival gevoel, waar bezoekers alles op één plek kunnen vinden', aldus Gea den Hartog van Malkander. 

Willemien Vreugdenhil is als wethouder verantwoordelijk voor Welzijn en wijkaanpak binnen de gemeente en juicht dit initiatief van harte toe. Samen met Maudy Hylkeman, bestuurder van Malkander, heet zij de bezoekers welkom.

Bruisend festival

Voorheen organiseerde Malkander drie beurzen door het jaar heen: de mantelzorgbeurs, de vrijwilligersbeurs en de seniorenbeurs. 'Dat betekende ook drie keer organisatiekosten, drie keer samenwerkingspartners zoeken en drie keer vragen mensen te komen', aldus Gea den Hertog van Malkander. 'Dat moet makkelijker én leuker kunnen, was onze gedachte. We hopen dan ook op een bruisende tweedaagse, met workshops, muziek, presentaties en informatie.'

Van bloemschikken tot alcoholprobleem

Het festival heeft een breed programma, en voor ieder wat wils. Natuurlijk presenteert Malkander zich uitgebreid met programma’s rondom onder andere jeugd & jongeren, vrijwilligerswerk en mantelzorg. Daarnaast treden onder andere het Seniorenorkest op en Rocking Old School. Er kan gespeeddate worden met vrijwilligersorganisaties. Er zijn diverse presentaties, onder andere over alcoholprobleem onder ouderen. Maar ook luchtige onderwerpen als handmassage en bloemschikken zijn te vinden op het festival.

Het festival is op donderdag 10 oktober en vrijdag 11 oktober geheel gratis toegankelijk van 11.00 tot 17.00 uur in het Akoesticum in Ede.

 

 

 

Deel dit artikel: