Weer protest bij Paasbergflat: 'Burgemeester, wanneer sluit u die tent?'

ARNHEM - Zo'n 100 boze bewoners van de Arnhemse wijk Geitenkamp hebben maandagavond weer geprotesteerd tegen de opvang van zorgmijders, ex-gedetineerden en psychiatrische patiënten in een flat op de Paasberg.

De demonstranten boden de gemeente eerder al 1200 handtekeningen aan om hun bezwaren kracht bij te zetten. De wijkbewoners zeggen bang te zijn voor overlast en vrezen voor de veiligheid, mede ook omdat de flat pal naast een school staat.

Uit de megafoon van de organisator van de demonstratie, Constant Kusters klinkt: 'Het is te zot voor woorden.' De aanwezigen juichen luid. 'We staan hier te protesteren tegen de Paasbergflat', zegt een buurtbewoonster die een groot spandoek ophoudt met de tekst: Geen halve ''TBS kliniek'' Opvang zorgmijders in het bejaardentehuis. 'Het kan niet tegenover een school', zegt ze. 'Het zijn zware criminelen en dat kan gewoon niet.'

'Dit moet gewoon dicht'

Maar is de demonstratie wel nodig. Ook de gemeente lijkt aan de kant van de bewoners te staan. Organisator Kusters antwoordt hierop: 'De gemeente staat gedeeltelijk aan onze kant. Ze zijn wel bezig met allerlei juridische procedures, maar een burgemeester, zoals Ahmed Marcouch, heeft vele bevoegdheden. Hij kan bijvoorbeeld ook cafés sluiten als daar drugs gevonden is. Wij vinden dan ook voor de veiligheid van de buurt en de bewoners en de kinderen dat dit gewoon dicht moet.'

Luister hier naar een reportage over de demonstratie.

Even was er een opstootje tijdens de demonstratie tussen voor- en tegenstanders van de Paasbergflat. Twee voorstanders stoorden zich aan de banden met daarop de tekst ‘ordedienst’ om de bovenarm van Kusters, ook leider van de extreem-rechtse NVU. Het ging mis toen zij daar iets van wilden zeggen.

De politie verwijderde de twee tegenstanders met zachte hand. 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: