Toch geen ex-verslaafden in woonwijk Elst na buurtprotest

ELST - In de wijk Westeraam in Elst komen toch geen ex-verslaafden. Zorginstelling Safehouse Schoonschip trekt zich terug uit de wijk. De plannen voor een woning met ex-verslaafden zorgden voor veel onrust in de buurt.

In de wijk wonen vooral gezinnen. Het nieuws van de plannen kwam ook voor de gemeenteraad en het college als een grote verrassing. ‘We hadden überhaupt nog nooit iets gehoord over deze zorggroep’, weet Dennis Janssen, fractievoorzitter van het CDA.

Het gebrek aan communicatie vanuit de zorginstelling noemt hij ‘ronduit knullig’. De partij stelde dan ook meteen schriftelijke vragen aan het college om te achterhalen wat de rol van de gemeente is.

'Meest onlogische plek'

Samen met Aad Noordermeer van Burgerbelangen OverBetuwe, ging Janssen op de koffie bij omwonenden om de situatie in kaart te brengen. De buurtbewoners uitten hun frustratie in een brief: ‘Op vrije dagen spelen kinderen onbezorgd buiten. Dit moeten zij kunnen blijven doen. Maar hun veiligheid kan niet meer gegarandeerd worden. Dit is de meest onlogische plek om te re-integreren.’

Verantwoordelijk wethouder Rob Engels ging maandagochtend naar aanleiding van de ophef in gesprek met de directeur van Safehouse Schoonschip. De zorggroep besluit zich na dit overleg terug te trekken uit de wijk: ‘Er is onvoldoende draagvlak bij omwonenden. Dit draagvlak hebben onze cliënten juist nodig om goed te kunnen re-integreren.’

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
Deel dit artikel: