VIDEO | Grote brand in Hedel; dak van loods ingestort

HEDEL - Op de Drielseweg in Hedel stond maandag urenlang een grote loods in brand. De vlammen sloegen uit het pand en zorgden voor veel zwarte rook. Het dak van de loods is ingestort.

De hulpdiensten, waaronder de brandweer en politie, rukten maandagochtend massaal uit. Het gaat om een loods van zo'n veertig meter lang, waar motoronderdelen en skikleding lagen opgeslagen.

Bekijk de beelden (de tekst gaat daaronder verder):

De brand werd maandag even na 10.30 uur gemeld. Door de grote hoeveelheid rook kon de brandweer niet naar binnen. Er werd lange tijd onder meer met twee hoogwerkers van buitenaf geblust. De prioriteit bij het bluswerk lag volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid bij het behouden van de omliggende panden. Toch kon niet voorkomen worden dat een pand naast de loods schade opliep.

De platen van het ingestorte dak worden door een kraan weggehaald, waarna de brandweer goed kan nablussen. Dat neemt nog enige tijd in beslag, meldt een woordvoerder. Van de loods zelf blijft weinig over.

De tekst gaat verder onder de tweet:

Rook ingeademd

Omwonenden die last hebben van de rook, worden geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Omdat de rook omhoog gaat, valt de overlast volgens de woordvoerder mee.

Eén iemand heeft zich volgens de Veiligehidsregio na een tijdje gemeld met klachten na het inademen van rook. Deze persoon is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Foto van de brand:

Foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Maasdriel Brand Nieuws
Deel dit artikel: