Nieuws

Langzaam komt de visstand weer op peil

Vroeger zaten rivieren zoals de Rijn vol met vis, maar dat is nu niet meer het geval. Internationaal wordt daarom keihard gewerkt om de visstand weer op peil te krijgen. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Vroeger zaten rivieren zoals de Rijn vol met vis, maar dat is nu niet meer het geval. Internationaal wordt daarom keihard gewerkt om de visstand weer op peil te krijgen.
In het Omroep Gelderland-programma BuitenGewoon stapt Harm in de boot met Roland van Aalderen van Sportvisserij Nederland. Hij onderzoekt de vispopulatie: 'Het doel is om beter te snappen wat er in de rivier gebeurt. Het gaat de laatste jaren veel beter, maar er moet nog wel winst geboekt worden', legt hij uit.
Bekijk de hele uitzending van BuitenGewoon

Belangrijke 1200 kilometer

Met een lengte van ruim 1200 kilometer is de Rijn niet alleen een economische ader in Europa, de rivier is ook één van de belangrijkste ecologische verbindingzones.
De rivier is essentieel voor de verbinding van natuurgebieden in Nederland en Duitsland met elkaar. Vandaar dat beide landen samenwerken in het vis-onderzoek. 
Harm zoekt vissen - BuitenGewoon
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!