Gelderse partijen verbolgen over openen laagvliegroutes

LELYSTAD - Vijf partijen in Gelderland zijn verbolgen over het besluit van minister Cora van Nieuwenhuize om de laagvliegroutes op 7 november te openen. Door dat besluit zal er vanaf volgende maand al gebruik worden gemaakt van de laagvliegroutes.

door Gerwin Peelen

'We zijn echt verbaasd over dit besluit. Het is nog niet eens nodig want Lelystad is nog niet open', zegt Wouter Witteveen van GroenLinks Gelderland. Witteveen wil -  samen met VVD, CDA, ChristenUnie en de SGP - dat de provincie nogmaals bij het Rijk aangeeft tegen de laagvliegroutes te zijn en dat de minister haar besluit zou moeten heroverwegen. Door het besluit moeten de vliegtuigen van Lelystad Airport nu al gebruik maken van de laagvliegroutes. Dat geldt overigens niet voor kleine vliegtuigjes.

De provincie vindt sowieso dat Lelystad Airport pas open kan als er een oplossing is gevonden voor het laagvliegen boven Gelderland. De opening van het vliegveld heeft overigens nog met veel hobbels te maken. Eentje werd in september genomen, toen de Europese Commissie een regeling tussen het verkeer van Schiphol en Lelystad Airport goedkeurde. 

De tegenstanders van meer vluchten op Lelystad hebben de hoop gevestigd op andere problemen die nog moeten worden opgelost. Zo kan ook de stikstofuitspraak van de Raad van State roet in het eten gooien.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: