De Achterhoekse Michiel heeft een opvallende hobby: hij is dragqueen

LICHTENVOORDE - Eerst vond hij het altijd maar gek: mannen die zich als vrouw verkleedden. Maar nu doet hij er zelf volop aan mee. Michiel uit Lichtenvoorde treedt op als dragqueen.

De transformatie naar Mary Miracle kost hem zo'n twee-en-een-half uur, maar dan is de transformatie ook goed zichtbaar. Mary treedt op op feesten en festivals. In het programma I Love De Achterhoek gingen presentatoren Frans en Willem bij hem langs.

De tekst gaat verder onder de video.

Het idee ontstond een tijd geleden. 'Ik wilde heel graag eens een knotsgek feest geven. Toen kwam een vriend met het idee om de genders om te draaien. Waarom laat je mannen niet als vrouwen komen en vrouwen als mannen', vertelt hij. 'Toen heb ik het daar voor het eerst gedaan voor familie en vrienden. Die zeiden toen: wat doe je dat goed.' Voor zover hij weet is hij uniek in Lichtenvoorde, maar niet in de Achterhoek.

Travestie

Het zijn van een dragqueen is geen travestie. 'Het is een kunstvorm', vertelt Michiel. 'Je kleed je aan op het moment dat je een act gaat doen. Voor mij is travestie iemand die er ook echt van geniet. Iemand die het liefst ook thuis dat doet. Dat vind ik een wezenlijk verschil.'

Presentator Willem wordt wel vrolijk van Mary, Frans kijkt als een 'echte' Achterhoeker de kat uit de boom. Maar zelf moet Willem er niet aan denken om mee te doen: 'Wilma? Nee. Willemien? Nee. Willeke? Nee. Willem? Ja.'

Bekijk hier de hele uitzending van I Love De Achterhoek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: