Nieuws

Dealende Doetinchemmer moet 240.000 euro terugbetalen, vindt het OM

Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, moet een 26-jarige man uit Doetinchem 240.000 euro betalen aan de staat. De man zou twee jaar in lang drugs hebben gedeald, onder meer vanuit zijn Doetinchemse kapperszaak. © ANP
DOETINCHEM - Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, moet een 26-jarige man uit Doetinchem 240.000 euro betalen aan de staat. De man zou twee jaar in lang drugs hebben gedeald, onder meer vanuit zijn Doetinchemse kapperszaak.
De politie pakte de man begin februari op, samen met een andere inwoner van Doetinchem. Een van de verdachten probeerde tevergeefs aan arrestatie te ontkomen door met zijn auto een politiewagen te rammen.

Doorzoekingen

De politie kwam de twee op het spoor na eerdere aanwijzingen voor drugshandel. Agenten doorzochten de kapperszaak en drie woningen. Daarbij werden onder meer kluizen, harddrugs, voertuigen en enkele duizenden euro’s contant geld in beslag genomen.
Donderdag stond de oudste van de twee verdachten voor de rechter. Daar legde het OM de vordering van 240.000 euro op tafel. De rechtszaak gaat op later moment verder. Daarna bepaalt de rechter of de man het bedrag inderdaad moet betalen en welke straf hij mogelijk nog meer krijgt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!