Bestuurder Dunya Zorggroep treedt af

ARNHEM - Dilan Kocer treedt af als bestuurder van Dunya Zorggroep 'in het belang van cliënten en medewerkers'. Dunya had vestigingen in Arnhem en Elst, maar sloot eerder de deuren in Elst. Er zijn al langere tijd vermoedens van fraude en valsheid in geschrifte.

Er geldt een zogenoemde EVR-registratie. EVR staat voor Extern Verwijzingen Register, een soort zwartboek waar zorginstellingen worden aangemeld als er een vermoeden bestaat van het plegen van fraude, financieel wanbeleid, of als er iets aan de hand is met de kwaliteit of doelmatigheid van de zorg. 

Zwaar weer

Dunya Zorggroep verkeert daardoor in zwaar weer. Het Menzis Zorgkantoor betaalt sinds april 2018 geen persoonsgebonden budgetten meer door de negatieve registratie. De locatie Elst werd door flinke huurachterstanden gesloten. Dunya wil voorkomen dat dit ook in Arnhem gebeurt. 

In Arnhem lijken niet alleen financiële problemen te zijn, maar ook problemen met de kwaliteit van zorg. Onlangs heeft de zorggroep nog een flinke tik op de vingers gekregen van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Op alle fronten schiet de zorginstelling tekort, zo bleek uit het rapport. 

Kocer ontkent

'De zorg word direct overgedragen aan een zorgprofessional die de zorg gaat voortzetten samen met de medewerkers van Dunya Zorggroep. Dilan Kocer wil benadrukken dat de frauduleuze handelingen waarvan zij verdacht wordt niet door haar gepleegd zijn noch bewezen', staat te lezen in een persbericht. 

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: