Nieuws

Half miljoen extra voor speeltuintjes Westervoort

Westervoort geeft de komende jaren een half miljoen euro extra uit aan het opknappen van ongeveer zestig speeltuintjes in de gemeente. Dat besloot de gemeenteraad maandag. Ongeveer de helft van de speelplaatsen houdt speeltoestellen. Bij het andere deel verdwijnen de toestellen, maar daar komen natuurlijke speelelementen voor terug. © Omroep Gelderland
WESTERVOORT - Westervoort geeft de komende jaren een half miljoen euro extra uit aan het opknappen van ongeveer zestig speeltuintjes in de gemeente. Dat besloot de gemeenteraad maandag. Ongeveer de helft van de speelplaatsen houdt speeltoestellen. Bij het andere deel verdwijnen de toestellen, maar daar komen natuurlijke speelelementen voor terug.
door Lonneke Gerritsen
De afgelopen tijd zijn alle bestaande speelplekken in Westervoort onder de loep genomen. Waar spelen nog veel kinderen? Waar spelen ze bijna niet? 'Door de vergrijzing zijn sommige speeltuintjes in bepaalde wijken inmiddels vrijwel overbodig', zegt wethouder Hans Sluiter.  'Bovendien zijn op veel plekken speeltoestellen verouderd en is een opknapbeurt nodig.'

Stenen en zand

Samen met kinderen en de buurt is gekeken wat gewenst en geliefd is op een speelplaats. De gemeente behoudt op 32 plekken een uitgebreide speelplek waar nieuwe, moderne toestellen komen. 
Er blijven nog 26 kleine speelplekken bestaan zonder toestellen, maar met natuurlijke speelelementen, zoals bijvoorbeeld boomstammen, grote keien en zand. 'Ook hier mogen buurtbewoners weer over meepraten', aldus de wethouder.
Over 15 jaar moeten alle speeltuintjes in Westervoort een opknapbeurt hebben gehad.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!