Nieuws

Voorst hoort vanaf nu bij de groenste gemeenten van Europa

Burgemeester Jos Penninx en wethouder Hans van der Sleen nemen de prijs in ontvangst.
In het Oostenrijkse Haus im Ennstal sleepte de gemeente Voorst afgelopen weekend goud binnen bij de internationale groenwedstrijd 'Entente Florale Europe'. Een competitie voor de meest groene gemeenten van Europa. 'De gouden plaquette krijgt een mooi plekje in het gemeentehuis', schrijft de gemeente op Facebook. © Gemeente Voorst
TWELLO - In het Oostenrijkse Haus im Ennstal sleepte de gemeente Voorst afgelopen weekend goud binnen bij de internationale groenwedstrijd 'Entente Florale Europe'. Een competitie voor de meest groene gemeenten van Europa. 'De gouden plaquette krijgt een mooi plekje in het gemeentehuis', schrijft de gemeente op Facebook.
door Madelien Jansen
Voorst was één van de veertien deelnemers, samen afkomstig uit acht Europese landen. De kern Twello, het groene hart van de gemeente Voorst, werd door de jury met goud bekroond.
Twello werd onder meer geprezen voor de ontwikkeling van nieuwe landgoederen, de zachte overgang tussen landschap en bebouwd gebied, de grote hoeveelheid openbaar groen per woning, de inzet van de vrijwilligers van de stichting Dorpsverfraaiing en de ruim 500 vrijwilligers die actief zijn in het landschap. Behalve Twello zijn ook Oudenaarde (België), Bad Saulgau (Duitsland), Leobersdorf en Pusterwald (beiden Oostenrijk) afgelopen weekend met goud bekroond. 

'We zijn trots!'

Voorst kwalificeerde zich in 2018 voor de Europese competitie door de nationale wedstrijd te winnen. Een zeskoppige jury maakte daarom dinsdag 16 juli een toer langs allerlei groene plekken in Voorst om de gemeente te keuren. 
Wandelend, fietsend en met een bus kregen de juryleden de highlights van de gemeente te zien. Bij eeuwenoude bomen in het centrum, de aanleg van een klompenpad door het buitengebied en bij de imkervereniging werd onder meer stilgestaan.  
Burgemeester Jos Penninx, wethouder Hans van der Sleen en een aantal medewerkers van de gemeente Voorst reisden dit weekend af naar Oostenrijk om de gouden plaquette in ontvangst te nemen. 'Deze zal een mooie plek krijgen in het gemeentehuis. Gefeliciteerd iedereen, inwoners en medewerkers, die heeft bijgedragen aan deze gouden prijs. We zijn trots!', laat de gemeente via Facebook weten. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!