Nieuws

Start nieuwbouw Kalorama, huis voor doofblinden

Bewoners van Kalorama zijn enthousiast over de nieuwbouw.
Vandaag is het dan zover. Na jaren wachten wordt het officiële startsein gegeven voor de bouw van een nieuw Kalorama in Beek (Berg en Dal), een centrum waar doofblinden wonen. Een bijzonder bouwproject, want er zijn veel aanpassingen nodig. © Omroep Gelderland
BEEK-UBBERGEN - Vandaag is het dan zover. Na jaren wachten wordt het officiële startsein gegeven voor de bouw van een nieuw Kalorama in Beek (Berg en Dal), een centrum waar doofblinden wonen. Een bijzonder bouwproject, want er zijn veel aanpassingen nodig.
Voor de bewoners is er zelfs een speciale maquette ontworpen zodat zij kunnen voelen hoe hun nieuwe kamer eruit komt te zien. Bewoners zijn hier zo enthousiast over dat er van de maquette nog weinig over is. 
Het is niet zomaar een nieuwbouwproject, want er zijn veel aanpassingen nodig. Zo worden er speciale vloeren gelegd en wordt er rekening gehouden met lichtinval. 
De tekst gaat verder onder de video
Start nieuwbouw Kalorama, huis voor doofblinden

Nieuwbouw op zelfde plek

Het oude centrum is te oud en het is daarom hoog tijd dat er een nieuwe komt. Er wonen vijftig mensen, sommigen al dertig jaar. Bewoners kunnen niet wachten om over te gaan.
Op hetzelfde terrein verrijst een nieuw gebouw. Dat moet in februari 2021 klaar zijn. Tot die tijd kunnen de bewoners in het huidige pand blijven wonen. Na de verhuizing wordt dat gesloopt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!