Nieuws

Auto vliegt uit de bocht en rijdt gasleiding kapot

Auto botst bij 't Harde op een gasverdeelkast.
In het buitengebied van 't Harde is zaterdagavond een auto uit de bocht gevlogen. De auto botste hierbij op een andere auto en een gasverdeelkast. © News United/Stefan Verkerk
HET HARDE - In het buitengebied van 't Harde is zaterdagavond een auto uit de bocht gevlogen. De auto botste hierbij op een andere auto en een gasverdeelkast.
Het eenzijdige ongeluk gebeurde op de kruising van de Stadsweg en de Schietweg, net buiten 't Harde. De auto kwam rechts van de weg in de berm terecht en er ontstond een flinke ravage toen het voertuig tegen een gasverdeelkast en een andere geparkeerde auto botste. 
Door de aanrijding met de gasverdeelkast ontstond er een gaslekkage onder de grond, waarbij een hogedrukleiding gas lekte, aldus een fotograaf die op de plek van het ongeluk was.

Reparatie gasleidingen

De brandweer van Elburg heeft de situatie gecontroleerd zodat het stabiel was. De verantwoordelijke energieleverancier is daarna de hele avond bezig geweest met reparatie van de gasleidingen onder de grond. 
De auto die de ravage veroorzaakte en de geparkeerde auto zijn in de loop van de avond weg gehaald. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!