Failliete zorgorganisatie Trimenzo heeft een nieuwe eigenaar

TWELLO - Sensire neemt de activiteiten van de failliete zorgorganisatie Trimenzo over. Daarbij gaat het om drie locaties in de gemeente Voorst: woonzorgcentra Martinushof en Grotenhuis in Twello en Benring in Voorst.

Na het faillissement hebben meerdere partijen zich voor een overname gemeld. Sensire krijgt de voorkeur van de curator, Zorgkantoor Midden IJssel en de medezeggenschapsorganen.

Hoeveel van de 300 medewerkers hun baan kunnen behouden, kan een woordvoerder nog niet precies zeggen. 'Daarvoor is het te vroeg. Maar we hebben iedereen nodig die we kunnen krijgen', zegt hij.

Juiste handen aan het bed

Trimenzo vond het onder meer lastig om mensen te vinden en te binden. Er werden veel zzp'ers ingevlogen. 'Er was al jaren sprake van een uitdaging in de bezetting. Dus het is niet logisch om daar een kritische selectie op los te laten. Het gaat ons om continuïteit van de zorg en die staat of valt met juiste handen aan het bed', aldus de zegsman.

Medewerkers die niet bij de nieuwe eigenaar aan de slag kunnen, worden naar ander werk begeleid. Daarvoor stelt Sensire middelen beschikbaar. Ook wordt er 1 tot 1,5 miljoen euro gestoken in training en begeleiding van zorgprofessionals.

Uitgeput personeel

Sensire wil nu eerst 'rust en perspectief bij bewoners en medewerkers creëren', zegt directeur Marleen van der Sijs. 'Wij treffen zeer betrokken, maar ook uitgeputte zorgprofessionals aan. Het is van belang om hen nu snel duidelijkheid te bieden over de toekomst.'

Hoeveel geld er met de overname is gemoeid, zegt de woordvoerder niet. 'Maar het gaat intern meer kosten om de zorg weer goed te maken, dan dat we nu geld op tafel moeten leggen.'

Zie ook: Noodlijdende zorgorganisatie Trimenzo failliet

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Voorst Twello Zorg Nieuws
Deel dit artikel: