WK-brons voor judoka Elin Henninger (16)

Elin Henninger
De Apeldoornse Elin Henninger (16) heeft in de klasse -52 kg. een bronzen medaille veroverd op de wereldkampioenschappen judo voor junioren. In Kazachstan won de judoka van de Arnhemse vereniging Bushi via een houdgreep van Marisol Torro uit de Verenigde Staten. © Omroep Gelderland
APELDOORN - De Apeldoornse Elin Henninger (16) heeft in de klasse -52 kg. een bronzen medaille veroverd op de wereldkampioenschappen judo voor junioren. In Kazachstan won de judoka van de Arnhemse vereniging Bushi via een houdgreep van Marisol Torro uit de Verenigde Staten.
Het is de eerste WK-medaille voor Henninger. Eerder dit jaar kroonde de Nederlandse zich al tot kampioen tijdens het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF).
Henninger die in de eerste ronde vrij was, opende tegen Bettina Bauer. Met twee waza-ari's won ze van haar Duitse opponent. In de kwartfinale bleek de als vierde geplaatste Liliia Nugaeva te sterk. De judoka uit Rusland scoorde vroegtijdig ippon. In de herkansing verzekerde Henninger zich voor een plek in de strijd om het brons. Via een houdgreep werd Sarantuya Otgonjargal uit Mongolië verslagen.