Nieuws

'Jongeren hangplek Heumen steeds erger. Drugsdealers uit Nijmegen'

Hangplek voor het gemeentehuis in Malden.
De overlast van de jongerenhangplek in Malden loopt de spuigaten uit. Dat zegt raadslid Erik Verbeek van de VVD in Heumen. Hij vraagt burgemeester Mittendorff om prioriteit te geven aan het bestrijden van de overlast en zou de hangplek het liefst helemaal zien verdwijnen. © Omroep Gelderland
MALDEN - De overlast van de jongerenhangplek in Malden loopt de spuigaten uit. Dat zegt raadslid Erik Verbeek van de VVD in Heumen. Hij vraagt burgemeester Mittendorff om prioriteit te geven aan het bestrijden van de overlast en zou de hangplek het liefst helemaal zien verdwijnen.
Ruim een half jaar geleden had de VVD ook al gevraagd om maatregelen. Sindsdien is de situatie volgens Verbeek alleen maar erger geworden. 'De hoeveelheid rommel en het lawaai zijn toegenomen. En dat op de mooiste plek van Malden!'

Drugs dealen

Bovendien signaleert het VVD-raadslid nog een probleem. 'Er komen auto's uit Nijmegen die over het fietspad richting de hangplek rijden om daar openlijk drugs te dealen.' Vooral aan dat laatste moet de burgemeester wat hem betreft extra aandacht schenken.

Hangbankje weg

Eind vorig jaar stuurde burgemeester Mittendorff de jongeren in de gemeente Heumen al een brief en haalde zij het bankje bij de hangplek weg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!