Nieuws

Rijkswaterstaat belooft nieuwe bomen langs A28 na massale kap

De A28 bij Nunspeet.
Rijkswaterstaat heeft de gemeenten Oldebroek, Nunspeet, Harderwijk en Elburg beloofd nieuwe bomen te planten na de geplande bomenkap langs de A28. Ook zullen monumentale bomen en historische boskernen gespaard worden. © Google Street View
HULSHORST - Rijkswaterstaat heeft de gemeenten Oldebroek, Nunspeet, Harderwijk en Elburg beloofd nieuwe bomen te planten na de geplande bomenkap langs de A28. Ook zullen monumentale bomen en historische boskernen gespaard worden.
De nieuwe afspraken rondom de massale kap van het bermgroen langs de snelweg zijn gemaakt na aandringen van de vier Veluwse gemeenten.
Woensdagavond zijn de gemeenten in gesprek gegaan met Rijkswaterstaat om opnieuw hun zorgen te uiten over het aanstaande onderhoud en een oplossing te zoeken voor de gevreesde kaalslag in het gebied. Bomen langs de snelweg en in de middenberm moeten weg voor de brand- en verkeersveiligheid.

Geluidsoverlast

Met het kappen van de bomen gaat veel groen verloren en is er bovendien meer kans op geluidsoverlast bij Wezep, zo stellen de gemeenten. Rijkswaterstaat heeft nu toegezegd maatwerk te leveren en bomen waar mogelijk te sparen.
Ook wordt voor elke gekapte boom langs de A28 een loofboom op een andere plek teruggeplant. Dit zal zoveel mogelijk gebeuren in de buurt van de snelweg. 
Rijkswaterstaat verwacht 1 november te starten met het groot onderhoud. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!